Υλικά

14k
Καράτια

Το καράτι αποτελεί μονάδα μέτρησης τόσο στο χρυσό όσο και στους πολύτιμους λίθους. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι τα καράτια στο χρυσό χρησιμοποιούνται ως μονάδα μέτρησης περιεκτικότητας (χρυσού) στο εκάστοτε κόσμημα.

Ασήμι

Το ασήμι, ή αλλιώς άργυρος, (σύμβολο: Ag), είναι χημικό στοιχείο, συχνότερα υπό την μορφή ενός λευκού, λαμπερού μετάλλου που εκτιμάται για τη διακοσμητική του ομορφιά και την ηλεκτρική αγωγιμότητα. Το ασήμι πήρε το σημερινό όνομά του από τη λατινική λέξη «argentum» ή και την ελληνική «άργυρος» και είναι το μόνο χημικό στοιχείο από το οποίο ονομάστηκε ένα κράτος, η Αργεντινή. Το ασήμι είναι από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος κατά την προϊστορική εποχή.

Διαμάντια

Το διαμάντι είναι περίφημο ορυκτό για την ισχυρή λάμψη του και την πολύ μεγάλη σκληρότητά του, με ιδιαίτερη διεθνή εμπορική αξία. Ανήκει στην οικογένεια των αυτοφυών στοιχείων. Αποτελείται από καθαρό άνθρακα. Λόγω της σκληρότητας αυτής χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ η λαμπρότητά του το κάνει τον πιο γνωστό και περιζήτητο πολύτιμο λίθο. Το βάρος του μετράται σε καράτια (1 καράτι = 200 χιλιοστά του γραμμαρίου).

Μαργαριτάρια

Το μαργαριτάρι είναι σκληρό υλικό το οποίο παράγεται από τους μαλακούς ιστούς (ιδίως τον μανδύα) ζωντανών μαλακίων με όστρακο. Τα ιδανικά μαργαριτάρια είναι στρογγυλά και απαλά, αν και μπορεί να έχουν και άλλα σχήματα (μαργαριτάρια μπαρόκ). Τα καλύτερης ποιότητας φυσικά μαργαριτάρια χαίρουν μεγάλης αξίας και θεωρούνται πολύτιμοι λίθοι και αντικείμενα για πολλούς αιώνες.